Jeske en de puppy's
De eerste dagen

19 augustus 2015

Inmiddels zijn de pups alweer een aantal dagen oud.
We leven ineens in een totaal andere wereld. Het kost veel energie, maar wat is het genieten!
De eerste nacht en dag moesten we erg wennen aan alles. Hoe weten we of de pups genoeg te drinken krijgen, is het wel veilig als er een pup onder Jeske's poot ligt en hoe krijgen we Jeske weer aan het eten en naar buiten. 
Ondanks dat alles nieuw is en we zelf nog veel kunnen leren, zien we dat Jeske het fantastisch doet in haar rol als moeder. Ze verzorgt haar pups goed en vindt het heel belangrijk om bij ze te zijn.
De eerste dag moest ze erg wennen aan het piepen van de pups. Zeker als ze allemaal tegelijk begonnen te piepen kon Jeske in paniek raken.
Op zo'n moment ging ze vaak onhandig bovenop een deel van de pups liggen, waardoor wij constant alert waren om de pups te redden. 
Nu we een paar dagen verder zijn zien we dat Jeske meer begint te ontspannen in haar rol. Ze laat soms wat gepiep gaan, is wel heel alert als ze langer blijven piepen en zorgt duidelijk goed voor alle pups. Ook neemt ze wat meer tijd voor haar zelf door weer uit de werpkist te komen, mee naar buiten te gaan, alle gezinsleden te begroeten en te gaan eten en drinken.
Wij groeien ook in onze rollen en vinden het erg fijn om te zien dat Jeske wat meer rust krijgt en het vanaf het begin al zo geweldig doet.
Jammer genoeg heeft Jeske na de bevalling gelijk diarree gekregen. Dit zorgt wel voor onrust bij haar en vaak staat ze ineens voor de deur om weer naar buiten te gaan.
Wij staan dag en nacht klaar voor Jeske en de puppy's. Overdag zitten we het liefst allemaal aan tafel waar de werpkist naast staat, om alles van dichtbij mee te maken.
's Nachts hebben we een schema gemaakt voor de 'nachtdienst'. De eerste persoon blijft bij Jeske van 23u tot 2u, de tweede persoon van 2u tot 5u en de derde persoon van 5u tot 8u.  
We zijn wel moe en gaan af en toe overdag ook even slapen, maar bij één blik op Jeske en haar prachtige pups is alles weer goed, zelfs midden in de nacht.
We genieten van elk moment en je hoort ons bijna constant zeggen 'ahw kijk nou wat lief'! 

  

 

 

 

 

 

              


Welkom!


Welkom op deze website over het eerste nestje van Jeske.
Op deze website zullen we iedereen op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes rond Jeske en de puppy's.


Over ons


Wij zijn Corry, Falco en Arlene Valkenburg, de trotse baasjes van Jeske. We wonen in Zeist.
Al jaren werd er in huis gepraat over het nemen van een hond.
Na een zoektocht naar het best passende ras kwamen we terecht bij de Friese Stabij.
Vervolgens hebben we een lange tijd op de wachtlijst van de NVSW gestaan, waarna we in 2009 eindelijk het gezelschap van onze Jeske kregen. 
Dag in dag uit genieten we van Jeske en zijn we blij dat ze bij ons is.