Jeske en de puppy's
Eerste dagen van de tweede week

27 augustus 2015

Er zijn weer een paar dagen overheen gegaan, wat betekent dat het de hoogste tijd is om weer een update te geven.
De afgelopen dagen zijn de pups weer hard gegroeid. Ze zijn inmiddels allemaal perfect volgens het plaatje verdubbeld in hun gewicht. Voor de exacte getallen kun je kijken op de pagina Weegtabel pups.  
Jeske heeft nu de pups wat groter zijn een nieuwe houding gevonden om ze te laten drinken. In het begin ging ze er altijd voor liggen, maar tegenwoordig voedt ze ze heel vaak zittend. Het ziet er altijd een beetje sneu uit als er acht pups dringen om de paar dichtstbijzijnde tepels, maar blijkbaar vindt Jeske het op dit moment een betere manier. 
Naast het wegen wat we nog elke dag doen, wassen we de pups ook elke dag eventjes. Grappig om te merken is dat sommige pups hard beginnen te gillen en andere het rustig laten gebeuren. Jeske vindt het allemaal prima, maar ze is wel in de buurt te vinden om het een beetje in de gaten te houden.
Verder komt het puppybezoek opgang. Inmiddels zitten we al lekker volgepland met elke dag bezoek en we genieten ervan om de pups enthousiast aan iedereen te laten zien.
Gisteren viel ons op dat de pups heel vaak begonnen te gapen en toevallig lazen we even later een stukje op het internet dat dit inderdaad in deze fase kan gebeuren. Wat een leuk gezicht al die gapende pups! Bij de foto's hieronder hebben we een mooie gaap kunnen vastleggen!
De komende dagen kunnen de ogen van de pups langzaam open gaan. Een spannend moment! We zijn heel benieuwd hoe de fase daarna zal gaan worden. 
Met Jeske is het nog steeds een beetje tobben. De diarree houdt aan, sommige momenten lijkt het wat beter te gaan, maar vervolgens gaat het meestal weer minder. Gisteren hebben we Jeske's ontlasting naar de dierenarts gebracht om dit te laten onderzoeken. Vandaag krijgen we te horen of ze last kan hebben van een parasiet. Ook zullen we dan horen wat we er verder aan kunnen doen. We hopen dat het nu langzamerhand de goede kant op zal gaan!

Alle pups worden weer gewassen en Jeske houdt het goed in de gaten: 

  

 

Ook alle pups even wegen:
 

Jeske's nieuwe houding om te voeden en tegelijkertijd de pups verzorgen:

 

   

 

 

 

 

 

 
Welkom!


Welkom op deze website over het eerste nestje van Jeske.
Op deze website zullen we iedereen op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes rond Jeske en de puppy's.


Over ons


Wij zijn Corry, Falco en Arlene Valkenburg, de trotse baasjes van Jeske. We wonen in Zeist.
Al jaren werd er in huis gepraat over het nemen van een hond.
Na een zoektocht naar het best passende ras kwamen we terecht bij de Friese Stabij.
Vervolgens hebben we een lange tijd op de wachtlijst van de NVSW gestaan, waarna we in 2009 eindelijk het gezelschap van onze Jeske kregen. 
Dag in dag uit genieten we van Jeske en zijn we blij dat ze bij ons is.