Jeske en de puppy's
Ups en downs

23 augustus 2015

Het is even een paar dagen stil geweest, dus het is weer tijd voor een update!
Vandaag zijn de pups precies een week oud. Wat gaat de tijd snel! De eerste periode is super goed verlopen en we zaten echt op een roze wolk. Wat is het genieten om 8 prachtige pups in huis te hebben met zo’n goede moeder als Jeske!
Helaas sloeg het vrijdagavond/nacht wat om. Jeske heeft sinds de bevalling erg last van diarree en dit begint nu zijn tol te eisen. Ze is ontzettend onrustig door de diarree en het werd haar een beetje te veel. De pups piepen, ze heeft last van haar darmen, ze verliest steeds bloed en ze heeft duidelijk moeten inleveren, waardoor ze moe en erg slank is.
Het werd een lange nacht waarin Jeske constant heen en weer liep, naar buiten wilde, naar boven wilde, maar vooral niet rustig wilde gaan liggen om de pups drinken te geven. Langzamerhand begonnen wij ons een beetje zorgen te maken, aangezien ze nauwelijks meer reageerde op de pups die veel lagen te piepen. Af en toe ging ze er even bij liggen, maar als de pups eindelijk bij haar lagen stond ze weer op.. het schoot niets op.
Rond 4 uur ’s nachts vond ze eindelijk de rust om zelf te gaan liggen in de keuken. De pups moesten echt weer eens drinken, dus dan maar de pups naar moeder in plaats van andersom. We hebben alle pups verplaatst naar een kleedje bij Jeske en wat hebben ze daar heerlijk liggen drinken.
Ook daarna bleef Jeske nog onrustig. De zorgen werden nog wat groter en onze vermoeidheid hielp er niet bij mee om te ontspannen. Na overleg heeft Corry Jeske meegenomen in de auto voor een wandeling in een ander bos dan ze gewend is om te lopen om op deze manier Jeske even uit de stressvolle omgeving met de pups te halen. Ook hebben we echt vlees gehaald om Jeske daarmee te voeren in plaats van de brokken die ze normaal krijgt. We hopen dat dit ervoor zal zorgen dat haar melkproductie omhoog gaat en hopelijk zorgt het er ook voor dat haar darmen rustiger worden.
Overdag merkten we dat Jeske het nog steeds moeilijk had maar ze ging toch wel weer af en toe uit zichzelf bij de pups liggen. Om ervoor te zorgen dat ze er ontspannen bij ging liggen zijn we verschillende keren naast haar gaan liggen en hebben we haar een heerlijke aai massage gegeven en dat hielp. Hierdoor werd ze lekker ontspannen en kon ze goed gaan liggen om de pups te laten drinken.
Aan het einde van de dag kregen we een nieuwe zorg. We merkten op dat Elke een ontstoken plek heeft op haar buik. Het ziet er best groot uit en er zit duidelijk pus in. De volgende zorg waarvoor we toch maar even de dierenarts hebben gebeld. De dierenarts vond het niet dringend genoeg, maar omdat we ons ongerust bleven voelen konden we vanochtend toch langskomen. We zijn onervaren en willen geen risico nemen. Gelukkig is 's nachts het plekje open gegaan en zag het er gelijk al een stuk rustiger en mooier uit. 's Ochtends konden we de afspraak bij de dierenarts afzeggen, toch een opluchting.
Vanochtend hebben we toen Jeske aan het wandelen was met Falco, alle pups gewassen. Jeske is er niet altijd direct bij om de ontlasting op te likken en daardoor zagen de pups er inmiddels niet allemaal even schoon meer uit. We zien het vaak gebeuren dat de ene pup poept en de volgende kruipt er direct doorheen, een kliederboel! De pups lieten zich goed schoonmaken en paar piepjes op het moment dat ze even het water in gingen hoorden er bij.
Ondanks de onrust zijn de pups elke dag goed aangekomen. Ze groeien lekker door en dat is een geruststelling.
Het gaat dus met ups en downs. We hopen dat Jeske zich snel weer wat rustiger gaat voelen en dat de diarree overgaat, zodat ze in alle rust de fantastische moeder kan zijn die ze is. Ondanks de moeilijke momenten genieten we van elke aanblik van de pups en als Jeske eindelijk ontspannen bij de pups ligt genieten we nu dubbel zo hard! 

 

 

 

 

 

  

Tijd voor een wasbeurt voor alle pups:
 

  Welkom!


Welkom op deze website over het eerste nestje van Jeske.
Op deze website zullen we iedereen op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes rond Jeske en de puppy's.


Over ons


Wij zijn Corry, Falco en Arlene Valkenburg, de trotse baasjes van Jeske. We wonen in Zeist.
Al jaren werd er in huis gepraat over het nemen van een hond.
Na een zoektocht naar het best passende ras kwamen we terecht bij de Friese Stabij.
Vervolgens hebben we een lange tijd op de wachtlijst van de NVSW gestaan, waarna we in 2009 eindelijk het gezelschap van onze Jeske kregen. 
Dag in dag uit genieten we van Jeske en zijn we blij dat ze bij ons is.