Jeske en de puppy's
Ontwormen en meer

01 september 2015

Zondagavond hebben we alle pups voor het eerst ontwormd. Dit moet gebeuren als ze 2, 4, 6 en 8 weken oud zijn. 
De pups kregen voor het eerst iets anders binnen dan de melk van Jeske. Het is een rozige vloeistof die ze in hun bekje gespoten krijgen.
Zoals te verwachten was werd het een lekkere kliederboel, want dingen uitspugen is toch leuker dan het doorslikken!
De meeste pups vonden het gek om iets in hun bekje gespoten te krijgen en het gevolg was dat ze hun kopjes rondschudden en wij ook onder de ontwormvloeistof zaten.
We hebben de pups dan ook een wat grotere dosis ingespoten, zodat ze lekker konden kliederen, maar toch genoeg binnenkregen! 
We hebben het ontwormen van een pup gefilmd en dit filmpje staat op ons youtube kanaal. Om het te zien kun je hier klikken!
De pups groeien nog hard door en ze worden met de dag actiever. We zien ze sinds gisteren oefenen met zichzelf opdrukken en een stukje lopen, wat een prachtig gezicht! Meestal zakken ze na een paar stapjes weer door en kruipen ze verder. Sinds vandaag worden vooral de voorpootjes al sterk en kunnen ze een beetje zitten. Hele mooie ontwikkelingen! Een stukje film van de actieve pups is hier te zien.
Bij het weegmoment vandaag was het even schrikken. Tibbe is afgevallen in plaats van aangekomen. Tot nu toe ging het allemaal zo goed met de gewichten van de pups en dit zagen we niet aankomen. Doordat Jeske tegenwoordig vooral zittend melk geeft is Tibbe in vergelijking met de andere te klein en wordt hij makkelijk aan de kant geduwd, waardoor hij zelf nergens meer bij kan. Vanaf nu houden we Tibbe goed in de gaten en leggen we hem extra bij Jeske om te drinken. We hebben ook puppymelk in huis gehaald om hem eventueel bij te kunnen voeren. Hopelijk komt hij daardoor snel weer goed op gewicht en kan hij lekker door gaan groeien.
Vandaag willen we weer portretfoto's maken van elke pup nu ze twee weken oud zijn. We hopen deze foto's vanavond online te kunnen zetten!

De kliederboel van de pups ontwormen:

 

 

 

 

 
Welkom!


Welkom op deze website over het eerste nestje van Jeske.
Op deze website zullen we iedereen op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes rond Jeske en de puppy's.


Over ons


Wij zijn Corry, Falco en Arlene Valkenburg, de trotse baasjes van Jeske. We wonen in Zeist.
Al jaren werd er in huis gepraat over het nemen van een hond.
Na een zoektocht naar het best passende ras kwamen we terecht bij de Friese Stabij.
Vervolgens hebben we een lange tijd op de wachtlijst van de NVSW gestaan, waarna we in 2009 eindelijk het gezelschap van onze Jeske kregen. 
Dag in dag uit genieten we van Jeske en zijn we blij dat ze bij ons is.