Jeske en de puppy's
Spelen, brokjes en ontwormen

13 september 2015

De pups zijn vandaag precies vier weken oud en ze doen het allemaal super.
Wat is het toch prachtig om elke dag te zien hoe ze groeien, veranderen en steeds echtere hondjes worden.
Ze slapen veel en spelen heerlijk met elkaar en met het speelgoed dat ze hebben. We proberen af en toe wat nieuw speelgoed, zo hebben we ze net een schoenendoos gegeven, die meteen al in de smaak viel bij een paar. Het spelen met elkaar gaat er vaak lekker fel aan toe. Grommen, elkaar bijten, met pootjes slaan, ze doen het allemaal.
Tijdens het verschonen van de werpkist zetten we alle pups even in een doos en in een mand, zodat we het rustig schoon kunnen maken. Sinds vandaag zijn ze al zo groot en brutaal dat ze met veel moeite uit de mand kunnen klimmen. Hebben wij de werpkist net leeg en woep ineens staat er weer een pup in, kleine donderstenen zijn het haha!
We hebben de pups vandaag voor het eerst wat brokjes te eten gegeven. Eigenlijk dachten we dat ze dit rustig zouden moeten verkennen en dat ze even de tijd nodig zouden hebben om het te leren eten. Het tegendeel bleek waar, want ze vielen letterlijk aan. Niet afwachten, niet rustig verkennen, gewoon meteen gretig eten! Om de pups voor het eerst brokjes te zien eten kun je hier klikken.
Ook hebben we vandaag weer alle pups ontwormt. Dat ging een stuk makkelijker dan de vorige keer. We verwachtten weer een kliederboel, maar ze zijn nu gewend aan het drinken uit een flesje, waardoor dit een stuk makkelijker ging en ze alles goed binnenhielden.
Verder hebben we vandaag buiten een deel van het terras afgezet met houten hekjes, zodat de pups binnenkort voor het eerst daar naar buiten kunnen.
Helaas ligt de server er nu voor ons weer uit, waardoor we dit nu plaatsen via mobiel internet (dat werkt wel..). De foto's komen daarom wat later als we zelf weer normaal op de site kunnen, hopelijk morgen! 
Er zijn wel nu al nieuwe filmpjes te zien op het youtube kanaal. Om Elke uit de mand te zien klimmen kun je hier klikken, om Tibbe naar de mannen over te zien klimmen kun je hier klikken en om Pleuntje en Elke nieuwsgierig te zien kijken terwijl ze in de mand zitten kun je hier klikken.                                                                                              

Welkom!


Welkom op deze website over het eerste nestje van Jeske.
Op deze website zullen we iedereen op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes rond Jeske en de puppy's.


Over ons


Wij zijn Corry, Falco en Arlene Valkenburg, de trotse baasjes van Jeske. We wonen in Zeist.
Al jaren werd er in huis gepraat over het nemen van een hond.
Na een zoektocht naar het best passende ras kwamen we terecht bij de Friese Stabij.
Vervolgens hebben we een lange tijd op de wachtlijst van de NVSW gestaan, waarna we in 2009 eindelijk het gezelschap van onze Jeske kregen. 
Dag in dag uit genieten we van Jeske en zijn we blij dat ze bij ons is.