Jeske en de puppy's
Begin van de vierde week

08 september 2015

De dagen vliegen voorbij en we zaten de afgelopen dagen weer vol met bezoek.
Ook hier op de website moeten de nieuwtjes blijven komen, dus het is weer tijd voor een update.
De puppy's zijn inmiddels alweer ruim 3 weken oud, dus de vierde week is ingegaan. De afgelopen dagen zijn voor zowel Jeske als de pups redelijk goed verlopen.
De pups groeien nog steeds wat minder hard. We denken dat de melkproductie bij Jeske omlaag is gegaan, doordat ze nu brokken eet in plaats van het vlees van eerst. 
Zeker vandaag merken we dat Jeske de pups minder vaak voedt.
Sinds gisteren zijn we de pups zelf wat gaan bijvoeren met geitenmelk. Ze moesten het allemaal even leren om uit het flesje te drinken, maar nu ze het eenmaal door hebben zijn ze ontzettend gretig! Ze begonnen steeds meer aan elkaar te zuigen, waardoor een paar van de pups rode zuigzoenen hebben. Wie had dat vooraf gedacht dat dat soort dingen ook konden gebeuren haha! We letten nu goed op dat we de pups weghalen als ze beginnen te zuigen aan elkaar en dat we degene die veel blijven zuigen wat bijvoeren. Op deze manier gaat het al wat beter en de zuigzoenen beginnen weg te trekken.
Ondanks dat de pups minder hard groeien, groeien ze wel nog steeds. Inmiddels zijn ze zo groot dat ze als ze veel moeite doen met hun voorpootjes op de rand van de werpkist kunnen en er eventjes overheen kijken. Vooral Elke is er eentje die graag vooraan over de rand probeert te komen en te kijken.
We slapen nog steeds omdebeurt beneden bij Jeske. Is het de diarree niet meer waarvoor we ernaast moeten slapen, is het wel het aantal grote boodschappen omdat ze zoveel eet. Gelukkig zijn we met elkaar en kunnen we de taken verdelen!
Vanavond willen we proberen om de nageltjes van de pups opnieuw te gaan knippen, want die zijn inmiddels alweer lekker scherp.
Jeske heeft weer rode plekken rond haar tepels en nu we zelf bijvoeren merken we ook hoe scherp ze zijn.. ook wij krijgen steeds meer kleine krasjes op onze handen.
Morgen willen we de ruimte voor de pups groter gaan maken. Tot nu toe hebben ze alleen in de werpkist gezeten, maar langzamerhand kunnen ze wel wat meer ruimte gaan gebruiken. Hiervoor hebben we een mooie puppyren te leen gekregen. We zetten de werpkist in de kamer met de ren eromheen en zeil op de grond, zodat de puppy's zowel in de werpkist als er een stukje buiten kunnen zijn. 
Daarnaast willen we morgen weer portretfoto's maken van elke pup en we zullen deze weer op de website plaatsen zodra ze gemaakt zijn.
Tot slot zijn er weer drie nieuwe filmpjes toegevoegd op het youtube kanaal. Deze zijn hier te zien. 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 
 


Welkom!


Welkom op deze website over het eerste nestje van Jeske.
Op deze website zullen we iedereen op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes rond Jeske en de puppy's.


Over ons


Wij zijn Corry, Falco en Arlene Valkenburg, de trotse baasjes van Jeske. We wonen in Zeist.
Al jaren werd er in huis gepraat over het nemen van een hond.
Na een zoektocht naar het best passende ras kwamen we terecht bij de Friese Stabij.
Vervolgens hebben we een lange tijd op de wachtlijst van de NVSW gestaan, waarna we in 2009 eindelijk het gezelschap van onze Jeske kregen. 
Dag in dag uit genieten we van Jeske en zijn we blij dat ze bij ons is.