Jeske en de puppy's
Tegenslagen en genieten

04 september 2015

De afgelopen dagen gaat het weer minder goed met Jeske. Ze heeft weer erge diarree, eet heel weinig en wat ze eet gooit ze er binnen een paar uur weer uit.
We maken ons wel zorgen en hebben het met haar te doen. Vandaag hebben we contact gehad met de dierenarts, waarna we nieuw voer konden ophalen wat de maag en darmen tot rust zou moeten brengen. We waren blij te zien dat Jeske er direct een bak van leeg at, maar even later kwam al haar eten er weer uit.. arme hond.
Toch opnieuw weer contact opgenomen met de dierenarts. We mochten langskomen en Jeske heeft een injectie en pilletjes tegen de misselijkheid gekregen. Natuurlijk is er speciaal gekeken of de medicijnen geen kwaad kunnen voor de pups en gelukkig zit dat goed.  
We hopen dat het snel gaat helpen in combinatie met het nieuwe voer, zodat Jeske zich weer beter gaat voelen!
De pups groeien door, misschien iets minder hard vandaag doordat het met Jeske wat minder gaat, maar ze doen het verder fantastisch!
Sinds een paar dagen merken we dat ze beginnen te reageren op geluiden en dat ze je echt aankijken. Prachtig! 
Waar je eerst nog bij ze kon komen zitten en tegen ze praten zonder dat ze reageerden, zien we nu allemaal kopjes omhoog komen die je aankijken als je tegen ze praat. Af en toe blaft een pup en dan "blaffen" wij natuurlijk terug, waarop zij weer blaffen, oh wat schattig!
Verder kunnen ze inmiddels al echt een beetje lopen. Het gaat nog lekker onhandig en af en toe zakken ze in, maar wat een verschil met een paar dagen geleden. Ze lopen al van de ene kant van de werpkist naar de andere kant. Zeker als Jeske de werpkist in stapt lopen ze allemaal druk rond om als eerste bij een tepel te kunnen zijn.
Het is erg dubbel om aan de ene kant zoveel zorgen te hebben om Jeske en aan de andere kant zo te genieten van de pups.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 


Welkom!


Welkom op deze website over het eerste nestje van Jeske.
Op deze website zullen we iedereen op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes rond Jeske en de puppy's.


Over ons


Wij zijn Corry, Falco en Arlene Valkenburg, de trotse baasjes van Jeske. We wonen in Zeist.
Al jaren werd er in huis gepraat over het nemen van een hond.
Na een zoektocht naar het best passende ras kwamen we terecht bij de Friese Stabij.
Vervolgens hebben we een lange tijd op de wachtlijst van de NVSW gestaan, waarna we in 2009 eindelijk het gezelschap van onze Jeske kregen. 
Dag in dag uit genieten we van Jeske en zijn we blij dat ze bij ons is.