Jeske en de puppy's
Nieuwe fase

04 oktober 2015

De pups gaan steeds meer op stap en zijn veel buiten. We laten ze minstens één keer per dag met z’n allen naar buiten en daarnaast laten we ze per vier nog echt los op het gras, waar ze heerlijk vrij rond kunnen rennen en spelen. Het is prachtig om te zien hoe ze genieten van de ruimte en de vrijheid. Ook de planten zijn favoriet om doorheen te rennen en te springen.
Verder nemen we af en toe één of twee pups mee op stap. Zo zijn we afgelopen vrijdag met Tibbe en Keie naar het winkelcentrum geweest. We zijn hier rustig op een bankje gaan zitten, zodat ze eerst even konden rondkijken. Natuurlijk kwamen er gelijk mensen op de pups af, dus ook gelijk nieuwe kennismakingen met mensen. Daarna hebben we ze nog een stukje op de arm meegenomen naar de dierenwinkel en weer terug. Het is duidelijk te merken dat de pups het wel spannend vinden en zo’n klein uitstapje is dan ook alweer genoeg. Het zijn veel nieuwe indrukken voor ze, dus dit moeten ze beetje bij beetje leren.
Andere ontwikkelingen die we merken zijn dat de pups sinds kort een stuk meer aan het blaffen zijn. Het zijn inmiddels al echte blafjes en af en toe is het daardoor flinke herrie.
Ook gaan de pups elkaar steeds meer verzorgen. Je ziet steeds vaker dat de pups elkaars oortjes schoonlikken! Verder herkennen de pups het geluid wanneer we eten aan het pakken zijn. Eerst was het aanvallen op het moment dat het eten de puppyren in kwam, maar tegenwoordig staan ze al bij het hekje te springen op het moment dat ze de etensschalen in de keuken horen!
Het is weer een totaal andere fase dan een paar weken geleden, waarin de pups nu veel meer op onderzoek uit gaan, alles willen ontdekken, meer ruimte nodig hebben en wild met elkaar kunnen spelen. Het is mooi om te zien dat alle pups ontzettend nieuwsgierig zijn. Soms even afwachten en kijken wat iets is, maar vooral lekker vrij in al het nieuws ontdekken.
Er staan ook weer nieuwe filmpjes op het youtube kanaal. Veel filmpjes van het buiten spelen, klik hier en hier voor twee mooie filmpjes!

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

Met Tibbe en Keie naar het winkelcentrum:

 

 


Welkom!


Welkom op deze website over het eerste nestje van Jeske.
Op deze website zullen we iedereen op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes rond Jeske en de puppy's.


Over ons


Wij zijn Corry, Falco en Arlene Valkenburg, de trotse baasjes van Jeske. We wonen in Zeist.
Al jaren werd er in huis gepraat over het nemen van een hond.
Na een zoektocht naar het best passende ras kwamen we terecht bij de Friese Stabij.
Vervolgens hebben we een lange tijd op de wachtlijst van de NVSW gestaan, waarna we in 2009 eindelijk het gezelschap van onze Jeske kregen. 
Dag in dag uit genieten we van Jeske en zijn we blij dat ze bij ons is.