Jeske en de puppy's
Dekking

 
Eerste poging

In november 2014 hebben we de eerste poging gedaan om met Jeske een nestje te krijgen.
Een week nadat ze loops was geworden hebben we Jeske en Jaitze regelmatig bij elkaar gezet in de hoop dat er op een natuurlijke manier een dekking zou volgen.
Er zijn heel wat kopjes thee gedronken, maar met Jeske en Jaitze gebeurde er weinig.
Aangezien het onduidelijk was op welke dag Jeske het meest vruchtbaar was bleven we afwachten.
Echter, op de 19e dag van de loopsheid begonnen we toch wel wat vraagtekens te krijgen. Op dat moment hebben we besloten om dekmeester Ton Boxman in te schakelen.
Met de hulp van Ton is de dekking gelukt. De tweede poging twee dagen later was geen succes en lukte niet, omdat Jeske zich niet over wilde geven.
Vanaf deze dag was het afwachten op tekenen van dracht bij Jeske. Aangezien de eerste tekenen pas na vier weken aanwezig zijn bleven we een tijd in spanning.
Helaas nam het gewicht van Jeske na vier weken niet toe en merkten we verder ook niets bijzonders aan haar. In de weken daarna werd het duidelijk dat Jeske niet drachtig was. Een teleurstelling en een half jaar wachten tot de volgende mogelijkheid.


Tweede poging
 

In juni 2015 werd Jeske opnieuw loops. Spannend, de laatste mogelijkheid voordat Jeske 6 jaar wordt en het niet meer toegestaan is om een eerste nestje te krijgen!
Aangezien dit onze laatste mogelijkheid is besloten we gebruik te maken van de fertiliteitsbegeleiding van de dierenkliniek van het UMC Utrecht. Toen Jeske een week loops was zijn we daar gestart met het prikken van bloed en het maken van een endoscopie.
Dit was zeker in het begin een klein gevecht, aangezien Jeske hardnekkig kan tegenstribbelen wanneer ze bij de dierenarts is. Gelukkig liet ze vanaf de tweede keer al meer toe en konden de onderzoeken goed uitgevoerd worden. Aan de hand van de uitslagen van de onderzoeken kregen we het advies om Jeske op 17 juni te laten dekken. We besloten om met Jeske en Jaitze direct naar de dekmeester, Ton Boxman, te gaan om de kans te vergroten dat de dekking zou gaan lukken.
Helaas herkende Jeske de situatie van de vorige keer en stond ze hierdoor niets meer toe.
Met de hulp van Ton is er contact gezocht met de dierenkliniek in Nunspeet. Daar is nog dezelfde middag kunstmatige inseminatie (KI) toegepast, wat voorspoedig verliep. Twee dagen later hebben we opnieuw KI uitgevoerd om de kans van een dracht te vergroten.
Opnieuw brak de periode aan van afwachten op tekenen van dracht bij Jeske.

Op 20 juli 2015 is er bij de dierenkliniek van het UMC Utrecht een echo uitgevoerd. Op deze echo hebben wij vijf puppy's zien bewegen, wat een fantastisch gezicht!!
De dekking is gelukt, Jeske is drachtig!