Jeske en de puppy's
Over Jaitze


Jaitze is geboren op 28 februari 2009.
Moeder: Aske Amor v. ’t Buske
Vader: Lutsen Joppe v.d. Eenhoornleijn

Na de puppytest bij de fokker werd duidelijk dat Jaitze het beste bij onze ambitie zou passen nl. het volgen van jachttraining.

Jaitze is onze 3e stabijreu. Hij heeft tot zijn 3e jaar samen geleefd met onze stabijreu Nanne fan de Uthoekster Mole ( op 12 jarige leeftijd overleden in 2012)

Toen Jaitze bij ons kwam zijn wij naar de puppyjachttraining gegaan bij Let Stevens in Zeist.

Na de puppyjachttraining zijn wij overgestapt naar de jachthondentraining van de K(N)JV afdeling Flevoland. Trainster Christel Tiel.

Jaitze vond de training absoluut fantastisch!! Apporteren, verloren zoek, sleepsporen lopen, waterwerk, steadiness. Alles werd met veel enthousiasme uitgevoerd.

Jaitze leerde snel. Soms te snel. Ik moest als voorjager heel attent zijn. De fouten die gemaakt werden, waren eigenlijk mijn fouten. Jaitze heeft een enorme werklust, zelfoplossend-en doorzettingsvermogen. Maar hij is een ECHTE stabijreu, dus eigenwijs.

Resultaten: September 2012 Diploma KNJV- Proef C in Heerenveen en Zwiep.
September 2013 Diploma KNJV-Proef B in Haarlemmermeerse Bos.    
September 2014 Diploma KNJV-proef B in Biddinghuizen.
De 2 B-diploma’s met het vereiste aantal punten bieden ons de mogelijkheid  deel te nemen aan KNJV-MAP proeven. Daar trainen wij nu 2 x per week voor.
1 training  bij de afdeling Flevoland van de K(N)JV, in een A/B/MAP groep. 1 training bij Aldo Winkels in Vriezenveen. Aldo fokt labradors en haalt met zijn honden uitstekende resultaten op wedstrijden tot en met de Nimrod.

Tegelijk met de jachthondentraining trainde ik ook met Jaitze bij KC Pampus. Van januari 2010 t/m juni 2010 Voorbereidend Gedrag & Gehoorzaamheid gevolgd.

Op 21 november 2010 Cynophilia Gedrag en Gehoorzaamheid Beginners diploma behaald.  Op 3 juli 2011 Cynophilia  G & G I  diploma behaald.

In huis is Jaitze rustig. Altijd blij met bezoek van de (klein)kinderen. Hij kan goed alleen zijn. Onze kat is zijn beste vriendin. Hij gaat met ons op vakantie naar Frankrijk. De autorit, bezoek aan stad of terras leveren geen probleem op. Door de fokker was er veel aandacht besteed aan de socialisatie van Jaitze en nestgenoten en daar zijn wij mee verder gegaan in de breedste zin van het woord. Dat heeft ons een fijne, stabiele hond opgeleverd met een open en prettig karakter.
Na de nestkeuring op de fokkersdag ( 8 mei 2010) hebben leden van de FAC gevraagd of wij Jaitze op de dekreuenlijst wilden plaatsen.