Jeske en de puppy's


Het gaat hier hartstikke goed. We hebben een drukke, maar geweldige week gehad. Tibbe groeit als kool en geniet van alles wat nieuw is. Natuurlijk de eerste dagen wel even wennen voor hem, we hebben het dan ook heel rustig aan gedaan. Het is toch ook heftig voor zo’n klein hondje om ineens weg uit het nest te zijn. Maar direct vanaf het begin slaapt hij heel rustig in zijn bench en piept helemaal niet 's nachts, alleen de eerste nacht. Hij slaapt zonder onderbreking de hele nacht door inmiddels ook al in de keuken, ideaal voor ons… Vooral als we 's ochtends beneden komen is het 1 groot feest, de kinderen zijn ook echt dol op hem, vise versa.

Elk uur gaat hij wel even de tuin in en slechts zelden, bij opwinding, plast of poept hij in huis. Ook fijn. Hij slaapt nog veel, maar speelt elke dag ook veel en steeds meer eigenlijk. We nemen hem regelmatig even mee het bos in en dat vindt hij geweldig. Aan de riem lopen is niet per se zijn lievelingsding.. maar dat zal ongetwijfeld nog komen. Ook zijn we al op puppycursus geweest en dat vinden we allemaal super leuk.

Kortom, in korte tijd zijn we allemaal dol op hem en we zouden hem nu al niet meer kunnen missen. Het gaat dus heel erg goed met die kleine Tibbe van jullie, onze Tibbe inmiddels.

Bij deze een paar kiekjes van Tibbe in zijn nieuwe omgeving.

 

 We hebben Syb/Jippe gevraagd om ook wat van zich te laten horen.

Maandagochtend was ik lekker met Boike en Pleuntje aan het spelen toen de bel ging. We keken elkaar aan, want we wisten al wat er ging gebeuren. De afgelopen dagen werd er steeds een broertje of zusje meegenomen nadat de bel was gegaan. We wisten alleen nog niet wie er nu mee zou gaan. Maar deze keer waren het wel hele leuke mensen. Boike en ik maakte ruzie wie er mee zou mogen. En ik won!

Het duurde wel lang voordat we eindelijk weggingen. Er moest nog veel gepraat worden en we gingen nog met mamma op de foto. Toen mocht ik op schoot en gingen we naar mijn nieuwe huis. Onderweg zijn we nog even gestopt om te plassen.

In mijn nieuwe huis is heel veel te ontdekken. Ik bijt overal in en ik ben heel veel aan het spelen. Als ik moet plassen dan dragen ze me naar te tuin. Soms denk ik dat het de bedoeling is dat ik daar ga plassen, maar ja als het regent zie ik dat niet zo zitten. In de tuin is het wel heel leuk, daar speel ik heel veel. Als het donker wordt dan ga in mijn bench slapen. ’s Nachts ga ik dan nog een keertje buiten plassen en meestal slaap ik daarna weer verder.

Ik ben ook al naar school geweest. Daar was het heel leuk om met andere hondjes te stoeien net als vroeger met mijn broertjes en zusjes. We gaan daar nu elke week naar toe. Ik krijg dan veel snoepjes als ik doe wat ze zeggen. Voor dat uurtje vind ik dat prima en de rest van de week ga ik dan weer lekker mijn eigen gang.

Nu ga ik weer even slapen want doe ik ook graag! Groetjes van Syb!


 
We vinden het ontzettend leuk om verhaaltjes van de nieuwe baasjes van de pups te ontvangen.
We ontvingen dit verhaal van Corine uit Dongen, waar Aitse/Jetze is gaan wonen: 
 
Dag 1, de reis ging prima, een minuut of 10 onrustig maar daarna in slaap gevallen tot we thuis waren. Jetze heeft die dag heel veel geslapen, waarschijnlijk door alle nieuwe indrukken en natuurlijk ook wennen aan een gezin met vier kinderen. De kinderen hebben al onze aanwijzingen om hem met rust te laten als hij slaapt heel goed opgevolgd moet ik zeggen. Tussendoor hebben ze lekker met hem gespeeld en geknuffeld. We hebben de eerste nacht de bench naast ons bed gezet. Halverwege de nacht piepte Jetze en toen heb ik hem buiten laten plassen, verder was hij de hele nacht opvallend rustig en niets in de bench gedaan.
 
Dag 2, wat rustiger voor Jetze omdat iedereen weer naar school en werk was. Nu was hij alleen met mij (Corine) thuis. Ik moest even in het ritme van Jetze komen van eten, slapen, plassen etc..  Als hij slaapt dan snel even een wasje draaien, iets opruimen of snel een boodschapje doen. Het is weer of er een baby in huis is :).  Tussendoor met Jetze spelen en goed in de gaten houden wanneer hij moet plassen. Natuurlijk gebeuren er nog veel ongelukjes, maar dat is logisch.
Ook al een keer aan de lijn buiten een stukje gelopen. Dit vond hij niet leuk. We wonen in een vrije drukke straat waar veel verkeer doorheen komt en auto's vindt hij nog eng. Elke keer zitten en niet verder willen lopen. Maar 5 minuten geprobeerd en toen weer terug. 's Nachts de bench weer naast ons bed gezet, 1x wakker om te plassen verder vrij rustig.
 
Dag 3, lastige dag,  de hele dag liep ik achter de feiten aan. Steeds als ik hem buiten liet dan plaste hij niet en vervolgens als we weer binnen waren wel. Het leek wel of hij om het half uur moest plassen. Weer een keer aan de lijn buiten gelopen, ging al beter dan gisteren. Voor het eerst in de nacht de bench beneden gehouden, hier was Jetze het niet mee eens. Hij heeft zich goed laten horen die nacht. Paar keer eruit geweest om hem te laten plassen maar desondanks toch 's nachts in de bench geplast. We hebben de bench wel verkleind overigens maar dit hielp toch niet. Hij blaft wel als hij geplast heeft.
 
Dag 4, Jetze gaat meer aan de bench wennen. Als hij overdag gaat slapen dan leg ik hem ook in de bench en hou het deurtje open. Ik geef hem dan wat lekkers en dan slaapt hij weer verder. Ook minder protest als hij even in de bench moet blijven als ik even wegmoet. Hij heeft al veel dingen geleerd de afgelopen dagen. Commando zit lukt al aardig en wat kan hij al goed apporteren. Ongelofelijk dat dat er al zo vroeg in zit. We hebben een zachte bal en die kan hij al heel vaak ophalen en terugbrengen. Eerst zelf er even op kauwen en dan legt hij de bal weer neer zodat we opnieuw kunnen gooien. Hij vindt dit echt een leuk spelletje. Echt knap. Je merkt ook al dat hij onze gezinsleden goed kent. Als een van ons binnenkomt dan is hij superblij. Als er vreemden komen dan is hij wat meer terughoudend. Ook weer 2x aan de lijn gelopen, gaat elke dag wat beter. 's Nachts wel weer in de bench geplast.
 
Dag 5, het gaat steeds beter, nog wel ongelukjes maar we hebben nu sneller in de gaten wanneer hij z'n behoefte moet doen. Het is wel vaak om het uur dus best vaak. Het is echt een lieverd, maar soms ook ondeugend. We hebben een salontafel waar tussenin ruimte is voor tijdschriften en hij vindt het erg lekker om daar op te kauwen. Steeds afleiden met een speeltje. Als ik streng nee zeg, dan stopt hij wel, maar de tijdschriften blijven trekken. Ondanks de hoeveelheid speeltjes die hij heeft vindt hij vooral ook onze schoenen en pantoffels erg leuk om mee te spelen.

Dag 6, 2x de wekker gezet om Jetze te laten plassen en toch weer in de bench geplast, ook weer veel protest vannacht. Hij kan zich goed laten horen als hij het er niet mee eens is. Overdag ging het goed, een keer aan de lijn buiten gelopen op straat en even met hem naar de school van Chen gelopen (is bij ons om de hoek). Al die kinderen vond hij ook wel indrukwekkend.

Dag 7, 1x de wekker gezet om Jetze te laten plassen en vervolgens om 6 uur vanmorgen. Voor het eerst niet in de bench geplast vannacht en hij heeft niet veel gepiept. Fijn! 

We genieten enorm van Jetze, hij is lekker ondernemend en is ook heel knuffelig. Ligt graag te slapen op onze voeten als wij op de bank zitten en het liefst slaapt hij op schoot. Als ik thuis zit te werken achter de computer dan ligt hij ook het liefst bij me. We moesten wel weer erg wennen aan de tijd dat je met een pup bezig bent, dat onderschat je toch altijd. Nu zijn we er weer aan gewend en passen we ons ritme aan hem aan. De slapeloze nachten nemen we voor lief, dat gaat wel weer een keer over. Echt respect voor jullie voor de afgelopen weken met 8 pups!