Jeske en de puppy's

30 augustus 2015

De pups zijn vandaag twee weken oud. De tijd vliegt voorbij en de pups groeien als kool!
Inmiddels zijn de oogjes van alle pups open aan het gaan. Sommige pups hebben beide oogjes al helemaal open en een paar hebben nog een kleiner kiertje waar ze nu doorheen kijken. Het is ontzettend mooi om deze ontwikkeling te zien.
De pups groeien nog steeds goed door. Het gaat zo hard! Je kunt ze bijna zien groeien en het worden al echt kleine hondjes.
We zien per dag verandering in hun gedrag. Ze worden steeds wat actiever, je ziet ze soms een beetje proberen te spelen met elkaar en je ziet ze reageren als je ze aait en knuffelt. Wat is het toch genieten!
Gisteren hebben we de nageltjes van alle pups geknipt. Het is even een onderneming, maar met omdebeurt een pup rustig op schoot ging het prima! 
We zagen dat Jeske bij haar tepels al rode plekken begon te krijgen en sommige pups hadden krasjes van elkaar, dus het was de hoogste tijd om ze te knippen.
Nu smeren we Jeske's rode plekjes elke dag even in met calendula en wat geniet ze daar van! Ze ligt dan heerlijk op de grond tegen Corry aan en ligt te knorren omdat ze het zo heerlijk vindt om even één op één contact te hebben en geaait te worden.
De laatste dagen gaat het ook een stuk beter met Jeske. De diarree is over en dat scheelt een stuk. Jeske is weer vrolijker en heeft weer meer energie. Tijdens het wandelen loopt ze weer vaker enthousiast met haar staart omhoog, wat erg mooi is om te zien.

De pups genieten van de wasbeurt:
 
De nageltjes worden geknipt:

 

 

 

 

 

 

Jeske geniet van het knuffelen:

 27 augustus 2015

Groot nieuws! We zien bij Elke en Keie de oogjes een klein beetje open gaan!
We ontdekten een klein kiertje bij Keie en daarna hebben we natuurlijk iedereen even goed bestudeerd.
Bij de meeste pups zitten de oogjes nog dicht, maar bij Elke zit het oogje al echt een stukje open!
Wat een bijzonder moment om dit mee te maken!
Op de foto zie je Elke die voor het eerst een beetje de wereld in kijkt. 

 


27 augustus 2015

Er zijn weer een paar dagen overheen gegaan, wat betekent dat het de hoogste tijd is om weer een update te geven.
De afgelopen dagen zijn de pups weer hard gegroeid. Ze zijn inmiddels allemaal perfect volgens het plaatje verdubbeld in hun gewicht. Voor de exacte getallen kun je kijken op de pagina Weegtabel pups.  
Jeske heeft nu de pups wat groter zijn een nieuwe houding gevonden om ze te laten drinken. In het begin ging ze er altijd voor liggen, maar tegenwoordig voedt ze ze heel vaak zittend. Het ziet er altijd een beetje sneu uit als er acht pups dringen om de paar dichtstbijzijnde tepels, maar blijkbaar vindt Jeske het op dit moment een betere manier. 
Naast het wegen wat we nog elke dag doen, wassen we de pups ook elke dag eventjes. Grappig om te merken is dat sommige pups hard beginnen te gillen en andere het rustig laten gebeuren. Jeske vindt het allemaal prima, maar ze is wel in de buurt te vinden om het een beetje in de gaten te houden.
Verder komt het puppybezoek opgang. Inmiddels zitten we al lekker volgepland met elke dag bezoek en we genieten ervan om de pups enthousiast aan iedereen te laten zien.
Gisteren viel ons op dat de pups heel vaak begonnen te gapen en toevallig lazen we even later een stukje op het internet dat dit inderdaad in deze fase kan gebeuren. Wat een leuk gezicht al die gapende pups! Bij de foto's hieronder hebben we een mooie gaap kunnen vastleggen!
De komende dagen kunnen de ogen van de pups langzaam open gaan. Een spannend moment! We zijn heel benieuwd hoe de fase daarna zal gaan worden. 
Met Jeske is het nog steeds een beetje tobben. De diarree houdt aan, sommige momenten lijkt het wat beter te gaan, maar vervolgens gaat het meestal weer minder. Gisteren hebben we Jeske's ontlasting naar de dierenarts gebracht om dit te laten onderzoeken. Vandaag krijgen we te horen of ze last kan hebben van een parasiet. Ook zullen we dan horen wat we er verder aan kunnen doen. We hopen dat het nu langzamerhand de goede kant op zal gaan!

Alle pups worden weer gewassen en Jeske houdt het goed in de gaten: 

  

 

Ook alle pups even wegen:
 

Jeske's nieuwe houding om te voeden en tegelijkertijd de pups verzorgen:

 

   

 

 

 

 

 

 
24 augustus 2015

We hebben van elke pup een foto gemaakt nu ze allemaal één week oud zijn.

Jippe - Reu 1 ♂                                                          Pleuntje - Teef 1 ♀

      

Elke - Teef 2 ♀                                                           Boike - Reu 2 ♂

      

Tibbe - Reu 3 ♂                                                          Epke - Reu 4 ♂

      

Keie - Reu 5 ♂                                                            Aitse - Reu 6 ♂