Jeske en de puppy's

05 september 2015

Gelukkig gaat het vandaag een stuk beter met Jeske. Arlene sliep vannacht bij Jeske en gedurende de nacht was al te merken dat Jeske aan het opknappen was. 
Naast het matras waar we beneden slapen ligt het kussen van Jeske met een botje wat daar al twee weken lag. Deze nacht had ze zoveel honger dat ze plotseling op het kussen naast het matras kwam liggen en het botje aan één stuk door begon op te eten. Daarna bleef ze wat onrustig rondlopen.. haar eetlust is terug!
Voor Jeske een lange wacht tot de ochtend, maar wat fijn om te zien dat ze weer opgeknapt is.
Je ziet dat ze weer energie heeft, ze kijkt weer alert uit haar ogen en vandaag heeft ze al 8 bakken voer opgegeten. Wat een verschil met gisteren en wat zijn we hier blij mee!
We moeten ook even vermelden dat Jeske echt een fantastische moeder is. Hoe slecht ze zich ook voelt, of ze nou net overgegeven heeft of heftige diarree heeft, ze neemt altijd de tijd om haar pups te voeden en ze te verzorgen, geweldig!
De pups zijn dan ook weer goed aangekomen en ze beginnen al steeds meer met elkaar te spelen, wat een heerlijke hondjes! 
Op het youtube kanaal zijn weer een aantal nieuwe filmpjes te vinden. Voor onze favoriet kun je hier klikken. De pups zijn hier heerlijk met elkaar aan het spelen.

Vandaag twee foto's van onze dames uit het nest: 
   04 september 2015

De afgelopen dagen gaat het weer minder goed met Jeske. Ze heeft weer erge diarree, eet heel weinig en wat ze eet gooit ze er binnen een paar uur weer uit.
We maken ons wel zorgen en hebben het met haar te doen. Vandaag hebben we contact gehad met de dierenarts, waarna we nieuw voer konden ophalen wat de maag en darmen tot rust zou moeten brengen. We waren blij te zien dat Jeske er direct een bak van leeg at, maar even later kwam al haar eten er weer uit.. arme hond.
Toch opnieuw weer contact opgenomen met de dierenarts. We mochten langskomen en Jeske heeft een injectie en pilletjes tegen de misselijkheid gekregen. Natuurlijk is er speciaal gekeken of de medicijnen geen kwaad kunnen voor de pups en gelukkig zit dat goed.  
We hopen dat het snel gaat helpen in combinatie met het nieuwe voer, zodat Jeske zich weer beter gaat voelen!
De pups groeien door, misschien iets minder hard vandaag doordat het met Jeske wat minder gaat, maar ze doen het verder fantastisch!
Sinds een paar dagen merken we dat ze beginnen te reageren op geluiden en dat ze je echt aankijken. Prachtig! 
Waar je eerst nog bij ze kon komen zitten en tegen ze praten zonder dat ze reageerden, zien we nu allemaal kopjes omhoog komen die je aankijken als je tegen ze praat. Af en toe blaft een pup en dan "blaffen" wij natuurlijk terug, waarop zij weer blaffen, oh wat schattig!
Verder kunnen ze inmiddels al echt een beetje lopen. Het gaat nog lekker onhandig en af en toe zakken ze in, maar wat een verschil met een paar dagen geleden. Ze lopen al van de ene kant van de werpkist naar de andere kant. Zeker als Jeske de werpkist in stapt lopen ze allemaal druk rond om als eerste bij een tepel te kunnen zijn.
Het is erg dubbel om aan de ene kant zoveel zorgen te hebben om Jeske en aan de andere kant zo te genieten van de pups.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 


01 september 2015

We hebben van elke pup een foto gemaakt nu ze allemaal twee weken oud zijn.

Jippe - Reu 1 ♂                                                          Pleuntje - Teef 1 ♀

      

Elke - Teef 2 ♀                                                           Boike - Reu 2 ♂

      

Tibbe - Reu 3 ♂                                                          Epke - Reu 4 ♂

      

Keie - Reu 5 ♂                                                            Aitse - Reu 6 ♂

      


01 september 2015

Zondagavond hebben we alle pups voor het eerst ontwormd. Dit moet gebeuren als ze 2, 4, 6 en 8 weken oud zijn. 
De pups kregen voor het eerst iets anders binnen dan de melk van Jeske. Het is een rozige vloeistof die ze in hun bekje gespoten krijgen.
Zoals te verwachten was werd het een lekkere kliederboel, want dingen uitspugen is toch leuker dan het doorslikken!
De meeste pups vonden het gek om iets in hun bekje gespoten te krijgen en het gevolg was dat ze hun kopjes rondschudden en wij ook onder de ontwormvloeistof zaten.
We hebben de pups dan ook een wat grotere dosis ingespoten, zodat ze lekker konden kliederen, maar toch genoeg binnenkregen! 
We hebben het ontwormen van een pup gefilmd en dit filmpje staat op ons youtube kanaal. Om het te zien kun je hier klikken!
De pups groeien nog hard door en ze worden met de dag actiever. We zien ze sinds gisteren oefenen met zichzelf opdrukken en een stukje lopen, wat een prachtig gezicht! Meestal zakken ze na een paar stapjes weer door en kruipen ze verder. Sinds vandaag worden vooral de voorpootjes al sterk en kunnen ze een beetje zitten. Hele mooie ontwikkelingen! Een stukje film van de actieve pups is hier te zien.
Bij het weegmoment vandaag was het even schrikken. Tibbe is afgevallen in plaats van aangekomen. Tot nu toe ging het allemaal zo goed met de gewichten van de pups en dit zagen we niet aankomen. Doordat Jeske tegenwoordig vooral zittend melk geeft is Tibbe in vergelijking met de andere te klein en wordt hij makkelijk aan de kant geduwd, waardoor hij zelf nergens meer bij kan. Vanaf nu houden we Tibbe goed in de gaten en leggen we hem extra bij Jeske om te drinken. We hebben ook puppymelk in huis gehaald om hem eventueel bij te kunnen voeren. Hopelijk komt hij daardoor snel weer goed op gewicht en kan hij lekker door gaan groeien.
Vandaag willen we weer portretfoto's maken van elke pup nu ze twee weken oud zijn. We hopen deze foto's vanavond online te kunnen zetten!

De kliederboel van de pups ontwormen: