Jeske en de puppy's

14 september 2015

Vandaag een grote lading foto's van de afgelopen dagen. Met verder naar onder ook foto's van de eerste brokjes maaltijd en van de hekjes buiten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

We leren Pleuntje natuurlijk hoe ze haar bruine kleur kan bijhouden (Hebben wij geleerd van Marianne van Dam):

 

De pups krijgen voor het eerst brokjes te eten:

 

 

 

 

De hekjes hebben we buiten geplaatst zodat de pups hier binnenkort naar buiten kunnen:

 

13 september 2015

De pups zijn vandaag precies vier weken oud en ze doen het allemaal super.
Wat is het toch prachtig om elke dag te zien hoe ze groeien, veranderen en steeds echtere hondjes worden.
Ze slapen veel en spelen heerlijk met elkaar en met het speelgoed dat ze hebben. We proberen af en toe wat nieuw speelgoed, zo hebben we ze net een schoenendoos gegeven, die meteen al in de smaak viel bij een paar. Het spelen met elkaar gaat er vaak lekker fel aan toe. Grommen, elkaar bijten, met pootjes slaan, ze doen het allemaal.
Tijdens het verschonen van de werpkist zetten we alle pups even in een doos en in een mand, zodat we het rustig schoon kunnen maken. Sinds vandaag zijn ze al zo groot en brutaal dat ze met veel moeite uit de mand kunnen klimmen. Hebben wij de werpkist net leeg en woep ineens staat er weer een pup in, kleine donderstenen zijn het haha!
We hebben de pups vandaag voor het eerst wat brokjes te eten gegeven. Eigenlijk dachten we dat ze dit rustig zouden moeten verkennen en dat ze even de tijd nodig zouden hebben om het te leren eten. Het tegendeel bleek waar, want ze vielen letterlijk aan. Niet afwachten, niet rustig verkennen, gewoon meteen gretig eten! Om de pups voor het eerst brokjes te zien eten kun je hier klikken.
Ook hebben we vandaag weer alle pups ontwormt. Dat ging een stuk makkelijker dan de vorige keer. We verwachtten weer een kliederboel, maar ze zijn nu gewend aan het drinken uit een flesje, waardoor dit een stuk makkelijker ging en ze alles goed binnenhielden.
Verder hebben we vandaag buiten een deel van het terras afgezet met houten hekjes, zodat de pups binnenkort voor het eerst daar naar buiten kunnen.
Helaas ligt de server er nu voor ons weer uit, waardoor we dit nu plaatsen via mobiel internet (dat werkt wel..). De foto's komen daarom wat later als we zelf weer normaal op de site kunnen, hopelijk morgen! 
Er zijn wel nu al nieuwe filmpjes te zien op het youtube kanaal. Om Elke uit de mand te zien klimmen kun je hier klikken, om Tibbe naar de mannen over te zien klimmen kun je hier klikken en om Pleuntje en Elke nieuwsgierig te zien kijken terwijl ze in de mand zitten kun je hier klikken.                                                                                              

10 september 2015

Gisteren zijn alle pups verhuist naar de woonkamer, waar ze meer ruimte hebben gekregen met de puppyren. 
Na alles opgezet te hebben in de woonkamer hebben we de pups bij elkaar in een mand en een doos gezet en verhuizen maar! 
Alle pups waren natuurlijk super alert en nieuwsgierig naar wat er aan het gebeuren was.
Toen we ze weer in de werpkist zetten, kwamen de eerste pups voorzichtig over het randje kijken en klommen ze met moeite over het randje om de puppyren in te gaan, wat vinden ze dat spannend! Ze vinden het zelfs zo spannend dat ze spontaan beginnen te plassen als ze de ren in komen. Ook vandaag wordt er nog meteen geplast.
In de ren hebben ze ook voor het eerst echt kennisgemaakt met verschillend speelgoed. We hadden een paar dagen geleden al eens een speeltje bij ze neergelegd, maar daar deden ze nog niets mee. 
Vandaag beginnen ze het speelgoed ook te ontdekken en wordt er al echt een beetje mee gespeeld en heen en weer gesjouwd, prachtig om te zien!
Op het youtube kanaal hebben we een aantal nieuwe filmpjes geplaatst waarin de pups spelend te zien zijn in de ren. Deze prachtige beelden kun je hier vinden.

 

 

 

 

  

 

 


09 september 2015

We hebben van elke pup een foto gemaakt nu ze allemaal drie weken oud zijn.

Jippe - Reu 1 ♂                                                          Pleuntje - Teef 1 ♀

      

Elke - Teef 2 ♀                                                           Boike - Reu 2 ♂

      

Tibbe - Reu 3 ♂                                                          Epke - Reu 4 ♂

      

Keie - Reu 5 ♂                                                            Aitse - Reu 6 ♂

      


08 september 2015

De dagen vliegen voorbij en we zaten de afgelopen dagen weer vol met bezoek.
Ook hier op de website moeten de nieuwtjes blijven komen, dus het is weer tijd voor een update.
De puppy's zijn inmiddels alweer ruim 3 weken oud, dus de vierde week is ingegaan. De afgelopen dagen zijn voor zowel Jeske als de pups redelijk goed verlopen.
De pups groeien nog steeds wat minder hard. We denken dat de melkproductie bij Jeske omlaag is gegaan, doordat ze nu brokken eet in plaats van het vlees van eerst. 
Zeker vandaag merken we dat Jeske de pups minder vaak voedt.
Sinds gisteren zijn we de pups zelf wat gaan bijvoeren met geitenmelk. Ze moesten het allemaal even leren om uit het flesje te drinken, maar nu ze het eenmaal door hebben zijn ze ontzettend gretig! Ze begonnen steeds meer aan elkaar te zuigen, waardoor een paar van de pups rode zuigzoenen hebben. Wie had dat vooraf gedacht dat dat soort dingen ook konden gebeuren haha! We letten nu goed op dat we de pups weghalen als ze beginnen te zuigen aan elkaar en dat we degene die veel blijven zuigen wat bijvoeren. Op deze manier gaat het al wat beter en de zuigzoenen beginnen weg te trekken.
Ondanks dat de pups minder hard groeien, groeien ze wel nog steeds. Inmiddels zijn ze zo groot dat ze als ze veel moeite doen met hun voorpootjes op de rand van de werpkist kunnen en er eventjes overheen kijken. Vooral Elke is er eentje die graag vooraan over de rand probeert te komen en te kijken.
We slapen nog steeds omdebeurt beneden bij Jeske. Is het de diarree niet meer waarvoor we ernaast moeten slapen, is het wel het aantal grote boodschappen omdat ze zoveel eet. Gelukkig zijn we met elkaar en kunnen we de taken verdelen!
Vanavond willen we proberen om de nageltjes van de pups opnieuw te gaan knippen, want die zijn inmiddels alweer lekker scherp.
Jeske heeft weer rode plekken rond haar tepels en nu we zelf bijvoeren merken we ook hoe scherp ze zijn.. ook wij krijgen steeds meer kleine krasjes op onze handen.
Morgen willen we de ruimte voor de pups groter gaan maken. Tot nu toe hebben ze alleen in de werpkist gezeten, maar langzamerhand kunnen ze wel wat meer ruimte gaan gebruiken. Hiervoor hebben we een mooie puppyren te leen gekregen. We zetten de werpkist in de kamer met de ren eromheen en zeil op de grond, zodat de puppy's zowel in de werpkist als er een stukje buiten kunnen zijn. 
Daarnaast willen we morgen weer portretfoto's maken van elke pup en we zullen deze weer op de website plaatsen zodra ze gemaakt zijn.
Tot slot zijn er weer drie nieuwe filmpjes toegevoegd op het youtube kanaal. Deze zijn hier te zien.