Jeske en de puppy's

20 september 2015

Dit weekend en de komende dagen komen alle toekomstige baasjes voor de tweede keer op bezoek.
Een spannende tijd. Iedereen mag nu z'n voorkeur voor de pups opgeven en wij moeten de match gaan maken tussen de baasjes en de pups.
Aanstaande dinsdag worden de pups allemaal gechipt. Hiervoor moeten ze allemaal gemerkt zijn, zodat we zeker zijn dat elke pup een chip heeft gekregen. Om deze reden hebben we een paar dagen geleden voor het eerst geprobeerd een bandje om te doen bij Keie. 
Hij reageerde er heel goed op. Af en toe even krabben aan het bandje, maar verder vond hij het prima.
Hieronder zijn weer foto's van de afgelopen dagen te zien en ook van Keie met zijn bandje om. 

 

 

 

 

 

 

    

Keie heeft voor het eerst een bandje omgekregen:

    

Jeske houdt ook nog steeds van spelen en van het stelen van spullen haha!

 
 


17 september 2015

Wat groeien de pups de laatste dagen hard! Sinds we brokken geven groeien ze echt top. Aitse was gisteren zelfs 200 gram aangekomen in één dag, ongelofelijk, van de op één na lichtste bij de geboorte ineens naar één van de zwaarste!
Nu de pups brokjes krijgen wordt het voor ons harder werken. Jeske ruimte de ontlasting niet meer op, dus dat is nu onze taak.
Gelukkig valt het ons tot nu toe mee. Doordat de pups allemaal tegelijkertijd melk drinken en brokjes eten doen ze ook allemaal vrijwel gelijk de poepjes. Dat is dus eventjes doorwerken met het opruimen, want voor je het weet lopen de anderen erdoorheen en dan is iedereen vies. Nadat je ze weg hebt is het daarentegen weer een hele tijd rustig, omdat iedereen het weer heeft gedaan.
Alleen de plasjes zou je eindeloos achteraan kunnen blijven lopen, maar gelukkig gaan we daar lekker ontspannen mee om, anders ren je de hele dag achter de pups aan en kun je ze de hele dag door wassen. Wat gebeurt het vaak dat je net schone kranten neerlegt en de volgende pup er net aan komt die op je schone krant gelijk weer plast. Ons motto is dus inmiddels niets van aantrekken en gewoon weer lekker vies laten worden.
Tussendoor zijn er ook veel periodes dat alle pups heerlijk liggen te slapen. Wat kun je er toch eindeloos naar blijven kijken. Pups boven op elkaar, een kluitje pups dicht tegen elkaar en vaak veel pups die heerlijk op hun rug liggen te slapen.
Ze zijn wel steeds sneller wakker. Het gebeurt steeds vaker dat je wat koppies omhoog ziet komen als er een geluid is of als je wat tegen ze zegt. Oh, en vooral geen schone kranten neerleggen als ze liggen te slapen.. ze vinden kranten zo interessant! Denk je even rustig de ren aan te vullen met schone kranten als ze liggen te slapen, maar nee dan zijn ze zo wakker en staan ze weer naast je om precies te volgen wat je doet, zo mooi.
We kunnen ook merken dat ze steeds beter kunnen zien. Ze kijken je steeds meer aan, ook op een wat grotere afstand, en ze zien Jeske steeds vaker een stukje verderop liggen en als ze dorst hebben, dan zitten ze met z'n allen door de ren naar Jeske te kijken en te piepen.
Met het melk geven van Jeske gaat het wat lastiger de laatste dagen. Als Jeske in de buurt komt dan rennen alle pups druk om haar heen en piepen en blaffen veel. Voor Jeske, die toch een hond is die van rust houdt, is dit stressvol. De pups dringen voor de ingang als ze in de buurt komt, waardoor ze nauwelijks een poot de ren in kan zetten. Als ze er toch een stukje in gaat, dan rent ze er snel weer uit als de pups piepend aan komen rennen.
Jeske wil de pups wel graag verzorgen en melk geven, waardoor ze zelf wanhopig wordt en uiteindelijk zelf begint te janken, omdat ze niet weet wat ze met de situatie aan moet.
We hebben nu besloten naast de ren een groot stuk vetbed te leggen. Als Jeske er aan toe is om melk te geven aan de pups, dan laten we haar hierop zitten, staan of liggen en leggen rustig steeds een pup bij haar, waardoor ze uiteindelijk met z'n allen kunnen drinken bij Jeske. Dit gaat heel erg goed.
Hierdoor is het voor Jeske geen stressvolle situatie en kan ze rustig de goede moeder zijn die ze is.
Verder hebben we voor de pups nieuw speelgoed mét geluid! Het is een 'dierenkeyboard' waar de leukste muziekjes en geluiden op zitten. Hier is een leuk filmpje te zien waar de pups kennismaken met dit speelgoed.
De pups zijn af en toe kleine boefjes. Soms trekken ze ineens het vetbed in de werpkist uit de hoek en vanochtend namen ze vanuit de ren ineens een krant mee de werpkist in. Wat prachtig om te zien! Hier kunnen jullie een stukje meegenieten. 
De dagen zijn voor ons lekker druk, waardoor het tot nu toe erbij in geschoten is om weer portretfoto's van de pups te maken nu ze vier weken oud zijn. We gaan zo snel mogelijk foto's maken en zullen deze dan op de site plaatsen.
Op youtube zijn weer verschillende nieuwe filmpjes te zien!