Jeske en de puppy's

04 oktober 2015

De pups gaan steeds meer op stap en zijn veel buiten. We laten ze minstens één keer per dag met z’n allen naar buiten en daarnaast laten we ze per vier nog echt los op het gras, waar ze heerlijk vrij rond kunnen rennen en spelen. Het is prachtig om te zien hoe ze genieten van de ruimte en de vrijheid. Ook de planten zijn favoriet om doorheen te rennen en te springen.
Verder nemen we af en toe één of twee pups mee op stap. Zo zijn we afgelopen vrijdag met Tibbe en Keie naar het winkelcentrum geweest. We zijn hier rustig op een bankje gaan zitten, zodat ze eerst even konden rondkijken. Natuurlijk kwamen er gelijk mensen op de pups af, dus ook gelijk nieuwe kennismakingen met mensen. Daarna hebben we ze nog een stukje op de arm meegenomen naar de dierenwinkel en weer terug. Het is duidelijk te merken dat de pups het wel spannend vinden en zo’n klein uitstapje is dan ook alweer genoeg. Het zijn veel nieuwe indrukken voor ze, dus dit moeten ze beetje bij beetje leren.
Andere ontwikkelingen die we merken zijn dat de pups sinds kort een stuk meer aan het blaffen zijn. Het zijn inmiddels al echte blafjes en af en toe is het daardoor flinke herrie.
Ook gaan de pups elkaar steeds meer verzorgen. Je ziet steeds vaker dat de pups elkaars oortjes schoonlikken! Verder herkennen de pups het geluid wanneer we eten aan het pakken zijn. Eerst was het aanvallen op het moment dat het eten de puppyren in kwam, maar tegenwoordig staan ze al bij het hekje te springen op het moment dat ze de etensschalen in de keuken horen!
Het is weer een totaal andere fase dan een paar weken geleden, waarin de pups nu veel meer op onderzoek uit gaan, alles willen ontdekken, meer ruimte nodig hebben en wild met elkaar kunnen spelen. Het is mooi om te zien dat alle pups ontzettend nieuwsgierig zijn. Soms even afwachten en kijken wat iets is, maar vooral lekker vrij in al het nieuws ontdekken.
Er staan ook weer nieuwe filmpjes op het youtube kanaal. Veel filmpjes van het buiten spelen, klik hier en hier voor twee mooie filmpjes!

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

Met Tibbe en Keie naar het winkelcentrum:

 

 


01 oktober 2015

De zevende week is alweer in volle gang. De pups groeien hard door, wat worden ze groot!
Met het prachtige weer van de afgelopen dagen gaan we elke dag een tijdje met de pups naar buiten.
De pups rennen heerlijk rond, spelen, pakken blaadjes op en vallen na veel dollen lekker in slaap.
We zijn ook druk bezig om de wereld van de pups verder uit te breiden. Zo hebben ze speeltjes van verschillende materialen en structuren, we luiden af en toe een bel, laten spullen soms hard vallen, laten de stofzuiger even in hun ren en we nemen af en toe een pup wat verder mee naar buiten, bijvoorbeeld met de container aan de weg zetten. Hierbij lopen ze ook een stukje aan de riem, wat echt nog wennen is voor ze, maar heel goed om te oefenen!
We proberen ook een beginnetje te maken met het zindelijk maken van de pups. Na de middagvoeding, wanneer de meeste pups moeten poepen, nemen we ze allemaal mee naar buiten, zodat ze het buiten doen. Als we binnen zijn doen de meeste pups alles op de kranten, af en toe gaat er nog wat naast, dan proberen wij de pup op te pakken en op de kranten te zetten, zodat ze het daar leren doen. 
Er is veel om te oefenen en leren, maar we laten ze ook heerlijk spelen, veel slapen en bijkomen van alle indrukken, dat is ook erg belangrijk!