Jeske en de puppy's

10 oktober 2015

Vandaag zijn er twee pups naar hun nieuwe eigenaren gegaan. Voor ons zijn het gekke dagen en het afscheid is elke keer weer moeilijk. Vanochtend is Tibbe naar zijn nieuwe baasjes gegaan en vanmiddag is ook Elke vertrokken. Kijk ook bij Nieuwe baasjes.
Er zijn nu nog vijf pups bij ons. We beseffen ons dat dit soms een heel nest met pups kan zijn, maar voor ons missen er toch echt drie!
Aan het einde van de middag hebben we alle vijf nog even lekker los op het gras laten rennen en spelen met Jeske. 
Morgen zullen Aitse en Epke naar hun nieuwe baasjes toegaan.  

Jeske neemt afscheid van Tibbe: 

 

Jeske neemt afscheid van Elke:

 

Met de vijf pups die er nog zijn lekker het gras op!

  

  

  

  

  


09 oktober 2015

Vanmiddag is Keie vertrokken naar zijn nieuwe baasjes. Een moeilijk moment voor ons, maar we weten dat hij in goede handen is!
Op de pagina Nieuwe baasjes zullen we foto's plaatsen van de pups met hun nieuwe baasjes. Hier is dus ook een mooie foto van Keie met zijn nieuwe baasjes te zien! 
Op het youtube kanaal zijn weer een aantal nieuwe filmpjes te zien. Hier kun je klikken voor onze favoriet, waar je ziet hoe alle pups met z'n allen van binnen mee naar buiten rennen! Een prachtig gezicht!
Morgenochtend zal Tibbe naar zijn nieuwe baasjes vertrekken en morgenmiddag zal ook Elke vertrekken.  

De laatste maaltijd met z'n allen:

 

Jeske neemt afscheid van Keie:

 

 

 
09 oktober 2015

Vanochtend zijn we met alle acht de pups naar de basisschool geweest.
We mochten op bezoek bij de school waar Corry lang als juf gewerkt heeft. Heel fijn dat we welkom waren in de klas van Marjo! 
Aangezien het een hele onderneming is met acht pups kregen we ook de hulp van Monique en Meral, super!
Onderweg naar school zaten de pups met vier in een reisbench en met vier in een grote doos. Dat was een groot gepiep en gejank!
Eenmaal bij school aangekomen waren een aantal pups al moe van de reis alleen, maar het moest nog beginnen!
Bij de school hadden de kinderen die buiten aan het spelen waren al meteen door dat er puppy's bij ons in de auto zaten. Iedereen kwam gelijk enthousiast kijken. 
We tilden met elkaar de pups de school en klas binnen.
Corry vertelde de kinderen over de pups en een aantal kinderen hadden vragen. Daarna hebben we alle pups los rond laten lopen in de klas. De kinderen mochten de pups rustig aaien als ze naar ze toe kwamen. Al snel ontstonden er groepjes kinderen op de grond met een pup die ze aan het aaien waren, ontzettend leuk!
De pups deden het ook hartstikke goed. Ze liepen nieuwsgierig rond en lieten zich goed aaien door de kinderen.
Prachtig ook met wat voor vragen de kinderen kwamen. Vooral de vraag hoe we aan wel ácht puppy's kwamen was erg mooi. Wij legden uit dat het de kindjes zijn van onze hond en vervolgens kwam de verbazing over dat acht kinderen wel heel erg veel is! 
We zijn erg blij dat we met alle pups dit uitstapje hebben kunnen maken om ze alvast een beginnentje mee te geven met het wennen aan kinderen en nieuwe situaties.
Voor ons is het een mooie afsluiting van de periode met de pups.
Het is nu al slikken dat Keie vanmiddag weg zal gaan en dat de andere pups de komende dagen zullen volgen, maar het hoort er nou eenmaal bij!

 

 

 

 


 


08 oktober 2015

Vandaag is de laatste dag dat alle pups nog bij ons zijn. 
Elke ochtend is het tegenwoordig een puinhoop. Overal poep, plas, alle kranten overhoop en de pups rennen overal doorheen en springen vervolgens tegen je op. Dat schoonmaakritueel zullen we niet zo gaan missen haha! 
De rest van de dag vullen we nog steeds met eten, slapen, spelen, naar buiten gaan en opstap gaan.
Gisteren zijn we met Jippe en Boike naar het winkelcentrum geweest. Ze deden het super en ze liepen zelfs een beetje mee aan de riem, al zal dat wel puur geluk zijn geweest. Ook zij waren na afloop erg moe van alle nieuwe indrukken. 
Vandaag zijn de pups twee uur lang naar buiten geweest, wat spelen ze daar toch heerlijk! Ook hebben de pups weer per vier los in de tuin gelopen samen met Jeske.
Mooi om te zien is dat Jeske hier ook ontzettend van geniet. Met vier pups is het niet te druk voor haar en kan ze heerlijk rondrennen en de pups verzorgen en met ze spelen. Voor de pups zijn de pachysandra in de tuin een speelparadijs. Ze rennen en springen hier doorheen en als ze moe zijn gaan ze er lekker in liggen, waardoor je ze bijna niet meer terugziet. 
Morgenochtend staat er nog een leuk uitje gepland met alle pups. We gaan dan naar een basisschool toe! Hier mogen de kinderen lekker knuffelen met de pups en kunnen de pups kennismaken met kinderen. Het zal een hele onderneming worden met acht pups, maar wat is er mooier dan met acht pups opstap gaan! 
Morgenmiddag zal Keie de eerste zijn die naar de nieuwe eigenaren toe gaat. De tijd is aangebroken dat de pups op kamers gaan! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met Jippe en Boike in het winkelcentrum:

 


06 oktober 2015

De achtste week is in volle gang. We zetten de lijn van vaak buiten spelen en opstap gaan met de pups verder door.
Gisteren is Margriet op puppybezoek geweest samen met Jaitze, de vader van het nest.
We hebben, met de nodige moeite, alle pups samen met vader en moeder op de foto kunnen krijgen! Een mooie familiefoto van het hele nest!
Vandaag zijn we met Elke, Aitse en Epke naar het winkelcentrum geweest. We hebben een zelfde rondje gemaakt als we pas met Tibbe en Keie gedaan hebben. We hebben ze even rond laten lopen en verkennen en verder meegenomen op de arm. Ze vonden het weer erg spannend en lagen op de terugweg in de auto alweer te slapen. 
Verder is het nest vandaag gekeurd door de NVSW. Bij deze keuring wordt de gezondheid van de pups bekeken, wordt de situatie waarin de pups opgroeien bekeken en wordt gekeken of alle specifieke kenmerken van de Friese Stabij terug te zien zijn in de pups. Wat bijvoorbeeld belangrijk is is dat alle gebitjes goed zijn, de naveltjes goed gesloten zijn en de pups volledig zwart-wit of volledig bruin-wit zijn. Wanneer een pup zwart, bruin en wit is, dan is het een driekleur, wat geen erkende kleur is voor de Friese Stabij.
Het nest is volgens de keuring een homogeen nest, waarin de pups vrije karakters hebben. De verzorging is uitstekend en er wordt een prima socialisatie gedaan. Voor ons ontzettend fijn om dit te horen en super dat de pups ook door anderen als mooi en gezond beschouwd worden!
Wij gaan hier nog een paar dagen heel erg genieten van alle pups. Vanaf vrijdag gaan de pups naar de nieuwe eigenaren.
Voor ons zal dat wel even een moeilijk moment worden, maar de pups zijn er klaar voor en wat is het fijn dat we zeven enthousiaste gezinnen blij gaan maken met onze kanjers!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oefenen met de container, koekjes erbij, ze vinden het geen probleem!

 

 

Bezoek van Papa Jaitze:

 

 

 

 

Naar het winkelcentrum met Elke, Aitse en Epke: